Home

 Welkom - Kamers - Restaurant - Fotos - Contact - Ons bereiken

 

Sinds wij het in 1998 hebben hernomen, vernieuwen wij de auberge om hem de kwaliteiten van zijn mooi tijdperk terug te geven.

Dit tijdperk waar de naleving van de gastheren van deze instelling een plaats deed waar hij goed liet stoppen, zich herstellen, zich plaatsen of zich ontspannen. Dit tijdperk waar de eigenaars hun instelling liefhadden, hun project van leven.

Elk jaar, sluiten wij het dus verschillende maanden om het te vernieuwen. Wij hebben zelf de voorgevel van de instelling vernieuwd, opdat de muren in stenen van het land dezelfde echtheid presenteren dan zijn eerste generaties van eigenaars, echtheid die wij aan het menu van de auberge willen overhandigen sinds wij het hebben hernomen.

Gebouwd kort na 1830, zijn muren van stenen, dik van zestig centimeters, en zijn oude balken van eik getuigen van zijn achtenswaardige leeftijd.

Geregistreerd aan het kadaster in 1836 onder de benaming "Cabaret", diende zij vooral als aflossingen aan de binnenschippers en hun karrepaarden die bakken op de Maas binnenhaalden. De mannen en de beesten vonden er voedsel en rusten.

Na de bouw van de versperringen en de sluizen en de komst van sleepboot aan de stoom, verloor de aflossing zijn grondgedachte en in boerderij veranderd. In 1930 werd het huis een auberge. De stal en de stal zijn respectievelijk de huidige zaal van het restaurant en de salon geworden.

Geplaatst in het Dal van de Maas aan 5 kilometers van Dinant in de richting van Namen en op de linkse rand, garandeert onze auberge u een aangenaam en behouden kader aangezien zij u van een plaats die op 02 mei 1985 door het generale directie van de ruimtelijke ordening, de huisvesting en het erfdeel ordening wordt ingedeeld zal laten profiteren.

Het is om u tevreden te stellen en om u een aangenaam moment van ontspanning en gebruikersvriendelijkheid te verschaffen dat wij u in de traditie van de goede dingen zullen ontvangen.

 

Auberge de Bouvignes
Rue Fétis, 112
B-5500 Dinant (Belgďe)
Tel : +32 (0) 82 611600

Autorisatie FAVV
AER/NAM/000672